مراقبت و سلامتی

جوش‌های زیر پوستی و روش‌های درمان آن

جوش زیرپوستی یکی از مشکلات رایج در بین افراد است که تقریباً 80 درصد افراد 11 تا  30ساله آن را تجربه خواهند کرد. تغییرات هورمونی نقش مهمی در تجمع چربی زیر پوست ایفا می‌کند، ولی باتوجه ‌به اینکه رژیم غذایی و سبک زندگی نسبت به گذشته تفاوت زیادی پیدا کرده است، این عارضه در افراد بیشتری مشاهده می‌شود.

بعضی از نشانه‌های جوش‌ها مربوط به بیماری‌های خاصی می‌باشند که فقط پزشکان متخصص آن را تشخیص می‌دهند. جوش‌های زیرپوستی، تورم‌های سفت زیر سطح پوست می‌باشند که اغلب ملتهب، دردناک و گاهی عفونی می‌شوند.

جوش زیر پوستی چیست؟

جوش‌های زیر پوستی که به جوش کور نیز معروف هستند، اغلب زیر پوست افراد بسیاری ایجاد می‌شوند. جوش‌های کور زیر سطح پوست ایجاد می‌شوند. برخی از این جوش‌ها در سطح پوست ظاهر می‌شوند و به اصطلاح از زیر سطح پوست فوران خواهند کرد و باعث بروز نشانه‌هایی در روی پوست به شکل یک لکه می‌شوند. البته بسیاری از این جوش‌های زیرپوستی بدون ظاهر‌شدن از بین خواهند رفت.

جوش‌های زیرپوستی در مناطقی از پوست که غدد چربی بیشتری در آن ناحیه ها وجود دارد پیدا می‌شوند، مانند صورت، گردن، شانه‌ها، پشت و سینه ایجاد می‌شود. اگر منافذی با سلول‌های مرده پوست مسدود شود، سبوم به سطح پوست  نمی‌تواند برسد. پس سبوم در غده چربی جمع می‌شود و به جوش تبدیل خواهد شد. جوش‌های کور یا زیرپوستی اغلب روی نواحی صورت، قسمت بالایی کمر یا سینه ایجاد می‌شود.

جوش‌های زیر پوستی و روش‌های درمان آن

علائم جوش زیر پوستی

جوش زیر پوستی در تعریف ظاهری، برآمدگی کوچکی محسوب می‌شود که در برخی موارد هنگام لمس قابل تشخیص می‌باشند. در برخی موارد، این برآمدگی ممکن است گسترش یابد و با درد، التهاب یا تورم نیز همراه می‌باشد. برخی از انواع جوش‌های سرسفید یا سرسیاه، در شکل اولیه خود به صورت جوش زیر پوستی ایجاد خواهند شد. سپس از لایه‌های عمقی پوست می‌گذرند و خودشان را به سطح پوست می‌رسانند. در این سیکل رشد، به طور معمول برآمدگی بزرگ و ملتهبی ایجاد می‌شود که مرکز آن به رنگ زرد، سفید یا سیاه قابل مشاهده است.

بیشتر بخوانید: فواید ماسک ذغالی برای پوست

چه کسانی ممکن است دچار جوش زیر پوستی شوند؟

چه افرادی بیش از همه دچار جوش زیر پوستی می‌شوند؟ فرقی نمی‌کند در دوره حساس بلوغ و نوجوانی باشید یا در میانسالی به سر ببرید، حقیقت این است که هر کسی ممکن است دچار جوش زیر پوستی شود. البته تحقیقات انجام شده در این مورد، حاکی از آن هستند که افراد در دوره نوجوانی و جوانی بیش از دیگر بازه‌های سنی دچار جوش زیر پوستی خواهند شد.

راهکارهای از بین بردن جوش زیر پوستی

 برای درمان جوش های ریز زیر پوستی صورت نیاز به انجام کاری نیست، چراکه به مرور خود به خود رفع خواهند شد. اگر از ماسک صورت خانگی برای جوش زیر پوستی استفاده می کنید، باید حداقل هفته ای دو بار از ماسک استفاده کرده تا نتیجه مطلوب بگیرید.

  • خمیر دندان برای درمان جوش زیرپوستی صورت

خمیر دندان باعث کاهش التهاب و درد جوش خواهد شد. قبل از رفتن به تخت خواب به اندازه یک نخود خمیر دندان سفید کننده بر روی جوش ها بمالید، اجازه دهید به مدت یک شب بماند و سپس صورت خود را به وسیله آب ولرم شستشو دهید. این کار را تا زمان از بین رفتن جوش های زیر پوستی انجام دهید. استفاده از زغال اکتیو برای از بین بردن جوش آکنه روشی مناسب می‌باشد.

جوش‌های زیر پوستی

  • برچسب آکنه برای درمان جوش زیر پوستی بزرگ

برچسب آکنه مانند چسب زخم است. باید آن را به صورت مستقیم روی جوش های خود قرار دهید. این برچسب باعث از بین رفتن باکتری ها، آلودگی، سبوم و در نتیجه جوش می شود. این برچسب ها دارای مواد تشکیل دهنده متفاوتی هستند، اما اکثر آن ها دارای عناصری مانند اسید سالیسیلیک هستند که با جوش ها مبارزه خواهند کرد.

  • کمپرس آب گرم برای سر باز کردن جوش زیر پوستی

کمپرس آب گرم در درمان جوش های زیر پوستی تاثیر فراوانی دارد، که می‌تواند درد آن ناحیه را کاهش دهد. حرارت منافذ پوست را باز کرده و در نتیجه جوش به سطح پوست نزدیک تر می شود به اصطلاح باعث سریع تر رسیدن جوش می شود. وقتی جوش سر باز می کند؛ چربی و سلول های مرده پوست از بین خواهند رفت، باکتری ها و چرک از داخل جوش خارج می شوند و جوش های صورت در مدت زمان معینی از بین می‌روند.

برای رفع جوش های زیر پوستی با استفاده از کمپرس آب گرم ابتدا یک حوله خشک را برداشته  و در آب داغ می گذاریم، سپس آن را به مدت 10 الی 15 دقیقه روی جوش زیر پوستی قرار می‌دهیم. این کار را سه تا چهار بار در روز تکرار کرده، تا زمانی که جوش زیر پوستی به روی سطح پوست می‌رسد چرک درون آن خالی شود. بعد از استفاده از کمپرس گرم برای جوش زیر پوستی اصلا نباید با دست جوش را خالی یا تحریک کرد. پس از این کار اطراف جوش را تمیز کرده و با الکل ضدعفونی می‌کنیم. 

  • نمک سولفات

برای رفع جوش زیر پوستی با استفاده از نمک سولفات، ابتدا یک قاشق چای خوری نمک سولفات را در 1/2 پیمانه آب گرم ترکیب کرده و اجازه دهید تا نمک به طور کامل در آب حل شود.

سپس محلول نمک سولفات و آب را به وسیله پارچه یا پنبه تمیز روی پوست صورت بمالید و اجازه دهید محلول نمک روی پوست شما خشک شود. وقتی صورت خشک شد، آن را با آب ولرم بشویید. برای درمان جوش سفید زیر پوستی باید این کار را دو تا سه بار در روز انجام دهید.

سخن پایانی

 شاید جوش های زیر پوستی بدتر از جوش های دیگر به نظر برسند. گاهی این جوش‌ها بسیار دردناک می‌باشند و نمی‌توان از شرشان خلاص شد. اما با انجام راه حل های مناسب آن ها را از بین می‌بریم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *