سبک زندگی, مراقبت و سلامتی

بیماری کاوازاکی چیست؟ بررسی بهترین راه‌کارهای درمان آن

بیماری کاوازاکی چیست؟ بررسی بهترین راه‌کارهای درمان آن

بیماری کاوازاکی چیست؟ بررسی بهترین راه‌کارهای درمان آن؛ بیماری کاوازاکی یک التهاب (ورم) در دیواره رگ‌های متوسط در سراسر بدن است که اصولاً بر روی کودکان تأثیر می‌گذارد. این التهاب معمولاً عروق قلب را که خون عضلات قلب را تأمین می‌کند، تحت الشعاع قرار می‌دهد. گاهی این بیماری تحت عنوان سندرم گره لنفاوی مخاطی نیز شناخته می‌شود زیرا روی غدد لنفاوی که هنگام عفونت ورم می‌کنند، پوست و غشای مخاطی داخل دهان، حلق و بینی هم تأثیر می‌گذارد. علائم بیماری کاوازاکی، از جمله تب بالا و ترک خوردن پوست، می‌تواند ترسناک باشد.

بررسی علائم بیماری کاوازاکی

علائم بیماری کاوازاکی معمولاً در سه مرحله آشکار می‌شود. در مرحله اول، ممکن است علائم و نشانه‌های زیر دیده شود: تب بالای 39 درجه سانتی‌گراد که بیش از سه روز طول می‌کشد. سرخی شدید چشم‌ها بدون ترشح، جوش روی قسمت مهمی از بدن و ناحیه تناسلی ،قرمزی، خشکی و ترک‌خوردن لب و سرخی و ورم شدید زبان، ورم و قرمزی کف دست و پا، التهاب غدد لنفاوی گردن و احتمالاً سایر نقاط.

عوارض بیماری کاوازاکی

بیماری کاوازاکی به عنوان اصلی‌ترین دلیل بروز بیماری قلبی اکتسابی در کودکان شناخته می‌شود. با این حال، با درمان موثر، تنها تعداد کمی از کودکان دچار آسیب دائمی می‌شوند. مشکلات قلبی شامل التهاب رگ‌های خون، ماهیچه قلب و اختلال دریچه قلب است. هر یک از این مشکلات می‌تواند به قلب کودک آسیب وارد کند. التهاب رگ‌های قلب منجر به تضعیف و برآمدگی جدار رگ (آنوریسم) می‌شود که خطر تشکیل لخته خون را بالا می‌برد و ممکن است منجر به سکته قلبی یا خونریزی داخلی و به خطر افتادن جان بیمار شود. بیماری کاوازاکی در درصد کمی از کودکانی که دچار اختلال عروق قلب می‌شوند، با وجود درمان، مرگ را به دنبال می‌آورد.

عوارض بیماری کاوازاکی

چگونگی درمان بیماری کاوازاکی

برای کاهش خطر بروز عوارض در بیماری کاوازاکی، پزشک بهتر است در سریع‌ترین زمان ممکن (ترجیحاً در حالی که کودک هنوز تب دارد) درمان را شروع کند. هدف از درمان اولیه، کاهش تب و التهاب و جلوگیری از بروز آسیب در قلب است. درمان اولیه شامل دو مرحله است. تزریق گاما گلوبولین: تزریق پروتئین ایمنی (گاما گلوبولین) به صورت وریدی، خطر بروز مشکل در رگ‌های قلب را کاهش می‌دهد. مصرف آسپرین: مصرف دوز بالای آسپرین به کاهش التهاب کمک می‌کند. همچنین به کاهش درد، ورم مفصل و تب کمک می‌کند. در صورتی که کودک در نقاهت آنفلونزا یا آبله مرغان به سر ببرد، باید به مصرف آسپرین تحت نظارت متخصص کودکان پرداخته شود، زیرا مصرف آسپرین در این شرایط ممکن است منجر به سندرم ری شود که یک وضعیت نادر اما خطرناک است. درمان اولیه بیماری کاوازاکی معمولاً در بیمارستان انجام می‌شود، زیرا خطر بروز عوارض جدی وجود دارد.

همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله خشکی پوست در بارداری نشانه چیست؟ بهترین نکات برای درمان آن را مطالعه نمایید.

اقدامات لازم بعد از درمان اولیه

بعد از پایین آمدن تب، ممکن است کودک حداقل تا شش هفته دوز پایین آسپرین مصرف کند. در صورتی که کودک دچار آنوریسم رگ‌های قلب شده باشد، باید زمان طولانی‌تری آسپرین مصرف کند، زیرا آسپرین مانع از لخته شدن خون می‌شود. اما اگر کودک حین درمان دچار آنفلونزا یا آبله مرغان شده باشد، دیگر نباید آسپرین مصرف کند. مصرف آسپرین ممکن است منجر به سندرم نادر اما خطرناک ری شود که پس از عفونت ویروسی خون، کبد و مغز کودکان و نوجوانان را تحت الشعاع قرار می‌دهد. اگر کودک بلافاصله بعد از درمان از طریق گاما گلوبولین شروع به بهبود کند، بهتر است همچنان تحت درمان باشد. در غیر این صورت، بیماری کاوازاکی به طور متوسط تا 12 روز طول می‌کشد. البته ممکن است اختلالات قلب طولانی‌تر باشد.

  • نظارت بر اختلال قلبی

در صورتی که کودک علائم اختلال قلبی از خود نشان دهد، پزشک برای بررسی متناوب وضعیت سلامت قلب، آزمایشات دیگری تجویز می‌کند. فاصله‌ی زمانی این آزمایشات اغلب شش تا هشت هفته بعد از شروع بیماری و بعد هر شش ماه درمیان است. در صورت تداوم مشکل قلبی، پزشک شما را به متخصص قلب کودکان ارجاع می‌دهد. درمان مشکلات قلبی که در اثر بیماری کاوازاکی رخ داده است، به نوع مشکل بستگی دارد. در صورت وقوع آنوریسم عروق قلب، از روش‌های درمان مثل داروهای ضد انعقاد خون، لوله‌گذاری یا جراحی باید استفاده شود.

  • به تعویق انداختن واکسیناسیون

اگر به کودک گاما گلوبولین تزریق شده است، بهتر است حداقل ۱۱ ماه بعد از تزریق، واکسن آبله مرغان یا سرخک به کودک تزریق شود. این به دلیل این است که گاما گلوبولین ممکن است بر روی عملکرد واکسن های آبله مرغان و سرخک تاثیر بگذارد. بیماری کاوازاکی یک بیماری التهابی نادر است که معمولاً کودکان زیر ۵ سال را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر فرزند شما با این بیماری مبتلا شده است، بهتر است با تیم پزشکی خود همکاری کنید تا تصمیمات آگاهانه در مورد درمان او بگیرید.

اگرچه درمان بیماری کاوازاکی ممکن است زمان بر باشد و کودک شما ممکن است برای مدتی احساس خستگی و کج خلقی کند، اکثر کودکان با درمان مناسب بهبود می یابند و به سلامتی خود بازمی گردند. موسسه بیماری کاوازاکی دارای داوطلبان آموزش دیده ای است که به خانواده هایی که با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، کمک می کند و اطلاعات لازم را در اختیار آنها قرار می دهد. (فیلر بدن رابیانکا (RABIANCA))

بیماری کاوازاکی چیست؟ بررسی بهترین راه‌کارهای درمان آن

آمادگی برای ویزیت پزشک

در صورتی که شما به پزشک خانواده یا متخصص کودکان مراجعه می کنید، بهتر است که قبل از نوبت، اطلاعاتی در مورد سابقه پزشکی کودک خود جمع آوری کنید. این شامل اطلاعاتی مانند سابقه بیماری ها، داروهایی که کودک مصرف می کند، واکسن هایی که دریافت کرده است و هرگونه علائم یا نشانه هایی که ممکن است داشته باشد، می باشد. اگر به دکتری ارجاع داده شده اید که در زمینه بیماری قلبی کودکان تخصص دارد، بهتر است که به همراه خود گزارش های پزشکی قبلی کودکتان، شامل آزمایش ها، تصاویر پزشکی و سایر اسناد مرتبط، به نوبت بروید. همچنین، بهتر است که قبل از نوبت، سوالاتی که درباره وضعیت سلامت کودکتان دارید، را نوشته و با خود به نوبت بیاورید. این کمک می کند تا از اطلاعات کاملی در مورد وضعیت سلامت کودکتان برخوردار شوید و بهترین تصمیمات را برای درمان او بگیرید.

سخن پایانی

این متن را پارافریز کردم. بیماری کاوازاکی یک نوع واسکولیت سیستمیک حاد است که باعث التهاب در دیواره رگهای خونی می شود و می تواند منجر به گشاد شدن (انوریسم) هریک از شریان های با اندازه متوسط در بدن، به ویژه شریان های کرونر، شود. با این حال، بیشتر کودکان تنها علایم سیستمیک را بدون اینکه عوارض قلبی پیدا کنند نشان می دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *