عرق کردن امری طبیعی و در واقع ضروری برای بدن افراد به شمار میرود. برای تنظیم دمای بدن انسان باید عرق کند. بهترین راه برای مقابله با عرق کردن زیاد استفاده کردن از ضد عرق ها میباشد، اکثر افراد بطور روزانه از آنها استفاده مینمایند. بیشتر ضد عرق ها دارای نمک آلومینیوم میباشند.
هایپرهیدروز یک اصطلاح پزشکی میباشد که برای تعریق بالا و غیر طبیعی استفاده می شود و می تواند بر کیفیت زندگی فرد تأثیر گذار باشد. در برخی موارد، عرق کردن زیاد فقط به یک ناحیه از بدن مانند زیر بغل یا پا محدود می شود، که به آن هایپرهیدروز کانونی می گوییم.معمولا نواحی که تحت تأثیر هیپرهیدروز قرار دارد ، پوست سر، زیر بغل، کف دست، کف پا و کشاله ی ران ها میباشند.
با تزریق کردن بوتاکس چگونه از عرق کردن جلوگیری می کنیم؟
بوتاکس با مسدود کردن اعصاب مسئول فعال سازی غدد عرق موجب کاهش عرق کردن بدن میشود. اغلب با بالا بردن دمای بدن، سیستم عصبی غدد عرق را فعال کرده و بدن به طور خودکار خنک خواهد شد.در مبتلایان به هایپرهیدروز، اعصابی که به غدد عرق سیگنال می دهند، بیش از حد فعال میباشند.
تزریق بوتاکس از سم بوتولینوم برای مسدود کردن سیگنالهای عصبی مسئول تعریق استفاده می کند ، بعد از تزریق کردن بوتاکس اعصاب بیش فعال در اصل فلج میشود و از تعرق بیش از حد جلوگیری میکند. لازم است بوتاکس را هر ۴ تا ۶ ماه تزریق نمایید، زیرا اعصاب دوباره میتوانند احیا شوند.
تزریق بوتاکس مدت زمان زیادی طول نمی کشد و پزشک با استفاده از یک سوزن ظریف، داروی بوتاکس را به آن نقطه از بدنتان که بیش از حد عرق میکند زیر سطح پوست آن قسمت از بدن تزریق خواهد کرد. چندین تزریق و به صورت یک الگوی شبکه ای در فواصل 1 سانتی متری انجام می شود. این درمان حدوداً دو هفته زمان میبرد تا تاثیرات خود را به خوبی نشان دهد. به محض انجام تزریق بوتاکس می توان به کار و زندگی عادی برگشت.
بیشتر بخوانید: تفاوت لایه برداری و اسکراب پوست
آمادگیهای لازم قبل از تزریق بوتاکس
پزشکان اغلب از افراد میخواهند که دو یا سه روز قبل از تزریق از تراشیدن زیر بغل خودداری کنند. اگر از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند استفاده از آنها را قبل از تزریق به مدت چند روز متوقف کرده تا از کبودی و خونریزی جلوگیری نمایند. در مورد هرگونه دارویی که مصرف میشود باید با پزشک صحبت شود.
متخصصان درمان با بوتاکس را برای زنانی که باردار یا شیرده هستند و همچنین برای افرادی که سابقه اختلالات عصبی عضلانی دارند توصیه نمی کنند و این امر را مضر میدانند.
آیا تزریق بوتاکس برای درمان تعریق شدید عوارض جانبی هم دارد؟
تزریق بوتاکس، با عوارض جانبی خاصی همراه نمیباشد، اما ممکن است افراد بعد از جلسه درمانی، احساس سوزن سوزن در پوست خود حس کنند. این احساس سوزش و ناراحتی با استفاده از کرم های بی حس کننده مثل لیدوکائین یا زایلاپی برطرف خواهد شد. همچنین استفاده از کیسه یخ روی پوست، باعث کاهش التهاب میشود و سوزش را کاهش میدهد. برای افرادی که از سوزن می ترسند، خوردن دمنوش های آرامش بخش و مصرف استامینوفن یک ساعت قبل از مراجعه به کلینیک توصیه می شود.
بوتاکس فعالیت عضلات و غدد را کاهش میدهد بنابراین ممکن است بعد از تزریق بوتاکس، خستگی و ضعف عضلات را در بدن خود حس کنید. بعد از تزریق بوتاکس می توان به فعالیتهای روزمره مثل کار، ورزش یا پیاده روی ادامه داد و از کاهش تعریق بدن حسابی لذت ببرید. یک هفته پس از تزریق کردن بوتاکس، تاثیر این روش به وضوح مشاهده میشود؛ در سال، 1 الی 2 بار با توجه به نظر پزشک این کار باید انجام شود تا تزریق بوتاکس، تاثیر بیشتری در درمان تعریق افراد داشته باشد.
سخن پایانی
یکی از اتفاقات لازم و طبیعی در بدن انسان، عرق کردن میباشد. عرق کردن، یکی از واکنشهای کاملا طبیعی در بدن افراد میباشد که باعث دفع سموم بدن و تنظیم درجه حرارت بدن میشود.