سبک زندگی, مراقبت و سلامتی

همه چیز درباره سلولیت بازو و روش‌های درمانی آن

همه چیز درباره سلولیت بازو و روش‌های درمانی آن

همه چیز درباره سلولیت بازو و روش‌های درمانی آن؛ سلولیت یک وضعیت پوستی است که به دلیل فشار ایجاد شده توسط چربی‌هایی که به بافت همبند زیر پوست وارد می‌شوند، ظاهر پوست را ناصاف و ناهموار می‌کند. این وضعیت شبیه به پوست پرتقال بر روی بدن می‌باشد و روی قسمت‌هایی از بدن نظیر ران‌ها، شکم و باسن ظاهر می‌شود. سلولیت یک نوع مسمومیت بافت‌های ارتباطی بدن است و دلایل آن می‌تواند از ترکیب پیچیده‌ای از عوامل شامل وراثت، هورمون‌ها، عدم تعادل در غذا خوردن، کمبود پروتئین و مصرف بیش از اندازه مواد نشاسته‌ای و قندی باشد.

سلولیت چیست؟

وقتی چربی‌ها در یک ناحیه زیر پوست جمع می‌شوند، سلولیت به وجود می‌آید که موجب برآمدگی‌های کوچک و فرورفتگی‌های ناچیز روی پوست می‌شود. این وضعیت را می‌توان با پوست پرتقال شبیه دانست. سلولیت از نظر علمی کمی پیچیده است. چربی در کیسه‌هایی زیر پوست جمع می‌شود. این کیسه‌ها در لایه‌های بافت پیوندی پوست قرار دارند. چربی‌ها قادر به تغییر شکل نیستند و وقتی پوست کشیده یا فشرده می‌شود، چربی‌ها از شکل طبیعی خارج و به داخل فشرده می‌شوند که منجر به تشکیل توده‌های پرتقالی‌ شکل از چربی می‌شود.

علل بروز سلولیت

سلولیت به دلیل سفت شدن طناب‌های فیبروز متصل کننده پوست و عضلات به شکم نامنظم به وجود می‌آید. این سفت شدن باعث کشیده شدن پوست به پایین و بروز لایه‌ی چربی زیر آن می‌شود که در نهایت پوست دچار ناهمواری خواهد شد.

علل بروز سلولیت

نشانه‌های بارز سلولیت بازو

همانطور که اشاره شد، سلولیت به صورت فرورفتگی‌ها و ناهمواری‌هایی در پوست ظاهر می‌شود که گاهاً شبیه به پوست پرتقال است. این مشکل به طور گسترده در بدن رخ می‌دهد. در سطوح خفیف، سلولیت زمانی قابل مشاهده است که پوست را فشار دهید و خطوط ریز در پوست شکل بگیرد. اما در موارد شدیدتر، سلولیت باعث چروکیدگی و ریزش برآمدگی‌های فراوان روی پوست می‌شود. سلولیت بیشتر در مناطقی مانند ناحیه بین زانو تا ران و کف پا رخ می‌دهد، اما در مناطق دیگر مانند سینه، ناحیه زیر شکم و بالای بازو نیز دیده می‌شود.

چه افرادی دچار سلولیت می‌شوند؟

هر فردی احتمال دارد با سلولیت مواجه شود، اما احتمال بروز آن در زنان با افزایش سن و تغییر وزن، کاهش یا افزایش وزن، بیشتر است. هرچند برخی از مردان نیز ممکن است دچار سلولیت شوند.‌با افزایش سن و آسیب ناشی از آفتاب، پوست شروع به از دست دادن کشسانی خود می‌کند و سلولیت تشدید می‌شود. حتی افراد لاغر نیز ممکن است با سلولیت روبرو شوند. عواملی همچون سبک زندگی کم تحرک، استرس و مصرف داروهای هورمونی، رفتارهایی هستند که می‌توانند بروز سلولیت را تشدید نمایند. علاوه بر این، ژنتیک در ایجات سلولیت نقش مهمی دارد. با این حال، با حذف عوامل غیر ژنتیکی، هیچ ضمانتی برای جلوگیری از بروز سلولیت وجود ندارد. به همین دلیل، درخواست‌های زیادی جهت درمان این مشکل وجود دارد.

همچنین پیشنهاد می‌شود معرفی 7 روش برای هیدراته نگه‌داشتن پوست را نیز مطالعه نمایید.

نحوه تشخیص سلولیت

یکی از نشانه‌های سلولیت پوست ناهمواری آن است اما در نوع سفت آن، این وضعیت کاملا مشخص است. هرچند در سلولیت خفیف، نشانه های آن به راحتی قابل تشخیص نیست، اما با فشار دادن بر روی پوست در ناحیه مربوطه، سلولیت‌ها قابل مشاهده خواهند بود. جهت تشخیص سلولیت خفیف، روش‌های دیگری مانند بررسی تاریخچه پزشکی، معاینه فیزیکی، گرفتن نمونه خون و پوست و نهایتا کشت باکتریایی صورت می‌گیرد.

درمان خانگی سلولیت

بهترین راهکار جهت کاهش سلولیت، معاینه و تشخیص توسط پزشک متخصص است. اما برخی اقدامات ساده در خانه نیز می‌تواند به کاهش سلولیت‌ها کمک کند:

  1. کاهش و کنترل وزن، ورزش کردن، مصرف غذاهای خام، عدم استعمال دخانیات، ماساژ نواحی دارای سلولیت، استفاده از لوسیون برنزه کننده و استفاده از جوراب‌های ساق بلند، همه یک راهکار مؤثر برای کاهش سلولیت بشمار می‌روند.
  2. ماساژ جریان خون را بهبود بخشیده و استفاده از لوسیون برنزه کننده به کمتر دیده‌شدن سلولیت‌ها کمک می‌کند. جوراب‌های ساق بلند پوست را صاف نگه داشته و از ذخیره مایع سلولیت در پاها جلوگیری می‌کند.
  3. ورزش موجب عضله‌سازی شده و پوست را یکدست نشان می‌دهد. در غلات کامل، میوه و سبزیجات فیبر بیشتری موجود است و در موادی مانند نان، نوشابه یا آب‌نبات‌ها کربوهیدرات ساده موجود بوده و کالری اضافی دارند. این نوع مواد موجب تجمع بیشتر چربی در نواحی مستعد سلولیت می‌شود.
  4. کاهش وزن می‌تواند به کمتر دیده‌شدن سلولیت کمک نماید. سیگار روی گردش خون تاثیر گذاشته و موجب نازک و افتاده شدن پوست می‌شود. در نتیجه، سلولیت بیشتر به چشم می‌آید.

آیا لیزر در درمان سلولیت موثر است؟

آیا لیزر در درمان سلولیت موثر است؟

استفاده از لیزر برای درمان ظاهر پوست پرتقالی به عنوان یکی از روش‌های سریع و موثر شناخته می‌شود. خبر خوب این است که این تکنیک توسط FDA (سازمان غذا و داروی آمریکا) تایید شده و هیچ گونه خطری برای فرد در بر ندارد. در این فرآیند، در حالی که پوست به واسطه لیزر گرم می‌شود، به طور همزمان از دستگاه‌های ویژه‌ای برای ماساژ و مکش نیز استفاده می‌شود. برخلاف باور برخی افراد، این روش هیچ دردی به همراه ندارد. با این حال، تنها نکته منفی این تکنیک، ممکن است هزینه بالای آن باشد که باید در نظر گرفته شود. (فیلر بدن اولترا بادی حجم 60 سی سی)

سخن پایانی

به طور معمول سلولیت نوعی تجمع بافت چربی است که در نواحی خاصی از بدن، مانند باسن، ران و قسمت تحتانی بدن زنان، مشاهده می‌شود. این توده‌های چربی با نام سلولیت شناخته می‌شوند. در واقع، سلولیت نوعی چربی است که به صورت فرورفتگی‌های روی پوست در نواحی معینی از بدن ظاهر می‌شود. این تجمع چربی در واقع تا حد زیادی مشابه چربی طبیعی بدن است.اگر به رغم تلاش‌های شخصی و تغییرات در شیوه زندگی، همچنان با مشکل سلولیت در ناحیه بازو مواجه هستید، مراجعه به یک متخصص پوست می‌تواند گزینه مناسبی باشد. متخصصان پوست با استفاده از دانش و تجربه خود می‌توانند درمان‌های حرفه‌ای و موثری را برای مقابله با سلولیت پیشنهاد دهند.

 

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *