سبک زندگی, مراقبت و سلامتی

مهم‌ترین علل جوش چانه و راه‌های درمان آن

مهم‌ترین علل جوش چانه و راه‌های درمان آن

مهم‌ترین علل جوش چانه و راه‌های درمان آن؛ دیدن جوش‌ها در بخش‌های مختلف صورت برای افراد ناخوشایند است و می‌تواند زیبایی چهره‌شان را به طور قابل توجهی تحت تأثیر قرار دهد و اعتماد به نفس آن را بگیرد. بیشتر جوش‌هایی که در ناحیه چانه و گلو ظاهر می‌شوند، ناشی از افزایش چربی پوست و تغییرات هورمونی هستند. لمس این جوش‌ها منجر به احساس درد می‌شود و التهاب و تورم آن‌ها برای فرد بسیار ناخوشایند خواهد بود.

علل اصلی ایجاد جوش بر روی چانه

نوسانات هورمونی به عنوان اصلی‌ترین علت بروز جوش و آکنه در ناحیه چانه و گلو شناخته می‌شوند. هورمون‌های آندروژن منافذ پوستی را به تولید سبوم تحریک می‌کنند که در نهایت ایجاد جوش در نقاط مختلف صورت به علت عدم تنفس مناسب پوست است. ترشح آندروژن‌ها که به عنوان پیش ساز هورمون‌های جنسی عمل می‌کنند، به ویژه در دوران نوجوانی و بلوغ به اوج خود می‌رسد. دختران و زنان علاوه بر تأثیرات بلوغ، در دوران قاعدگی، یائسگی و بارداری نیز با نوسانات هورمونی و تغییر در سطح آندروژن‌ها مواجه می‌شوند. به همین دلیل، جوش‌های ناحیه چانه در نوجوانان و زنان نسبت به مردان شایع‌تر خواهد بود. برای اینکه بتوانید به سرعت و به راحتی از شر جوش‌های مزاحم چانه رهایی یابید، میبایست نخست انواع جوش‌ها و علل بروز آن‌ها را بشناسید. آگاهی از دلایل ایجاد آکنه به شما کمک می‌کند تا راهکار درمانی مناسبی انتخاب نمایید.

علل اصلی ایجاد جوش بر روی چانه

آشنایی با انواع جوش چانه

انواع مختلفی از آکنه در ناحیه چانه دیده می‌شود:

  1. آکنه کیستیک: جوش کیستیک منجر به شکل‌گیری جوش‌های عمیق و چرکی می‌شود و ممکن است به ایجاد اسکار منجر شود.
  2. آکنه هورمونی: این نوع آکنه در چانه بزرگسالانی دیده می‌شود که تولید سبوم بیش از حد دارند و منافذ پوستشان مسدود است.
  3. آکنه ندولار: این نوع آکنه به شکل شدیدی ظاهر می‌شود که باعث ایجاد جوش‌های سطحی و توده‌های حساس و ندولار در زیر پوست می‌شود.
  4. آکنه قارچی: این نوع جوش زمانی رخ می‌دهد که مخمر در فولیکول‌های مو تجمع پیدا کند. این وضعیت می‌تواند باعث خارش و التهاب طولانی‌مدت شود.

چگونه جوش چانه را در خانه درمان کنیم؟

می‌توانید از روش‌های خانگی جهت درمان جوش چانه خود استفاده کنید، مثلا مالیدن روغن درخت چای یا آلوئه ورا، استفاده از ماسک عسل یا مالیدن چای سبز. اما از فشار دادن به جوش‌ها خودداری کنید تا از ایجاد زخم و اسکار جلوگیری نمایید. به علاوه، مراقبت‌های روزانه مثل استفاده از شوینده مناسب، ژل ضد جوش و پاک کننده قبل از خواب را فراموش نکنید. داشتن رژیم غذایی سالم، ورزش، هیدراته نگه داشتن بدن و کاهش استرس از جلوگیری از جوش‌ها کمک می‌کند.

همچنین پیشنهاد می‌شود مقاله معجزه بوتاکس برای درمان جوش و قرمزی پوست را نیز مطالعه نمایید.

آیا استرس و افسردگی در ایجاد جوش چانه نقش دارند؟

تحقیقات نشان می‌دهند که علت جوش چانه تنها به استرس و اضطراب برنمی‌گردد؛ بلکه برخی زنان بالغ که مشکلاتی مانند آکنه را تجربه می‌کنند، ممکن است علائم و نشانه‌های خفیف تا متوسط افسردگی یا اضطراب داشته باشند. دختران در دوره بلوغ که با جوش چانه، گونه و پیشانی مواجه هستند، ممکن است در محیط مدرسه و کلاس درس استرس بیشتری تجربه کنند و اختلالاتی مانند کمبود اعتماد به نفس و افسردگی را نیز تجربه نمایند. در نهایت، جهت رفع جوش‌های بلوغ، میبایست به ریشه مسئله پرداخت و اقدامات جامع‌تری در این مسیر انجام داد.

چگونه از بروز جوش صورت و چانه پیشگیری کنیم؟

اگرچه نمی‌توانیم همیشه با هر علتی از جوش چانه مبارزه کنیم یا اطمینان داشته باشیم که هیچ‌وقت درگیر جوش صورت نمی‌شویم، اما با وجود این، می‌توانیم از چندین روش و اقدام آسان برای جلوگیری از ابتلا به جوش در نواحی صورت و گردن بهره ببریم:

  • جلوگیری از بروز جوش با تغییر رژیم غذایی

غذاهای چرب و حاوی قند می‌توانند تأثیر مستقیمی بر زیبایی پوست داشته باشند و ممکن است عاملی در ایجاد جوش‌های چانه و دیگر نقاط پوستی در بدن باشند. بنابراین، در صورتی که با مشکل مکرر جوش صورت و بدن مواجه هستید، می‌توانید با بازنگری در رژیم غذایی‌تان، غذاهای چرب و حاوی قند را به‌طور محدود مصرف کنید یا از برنامه غذایی‌تان حذف نمایید.

  • رعایت بهداشت و پیشگیری از بروز جوش

بسیاری از افراد ممکن است کمتر آگاه باشند که کثیف بودن ملحفه‌ها و دیگر پوشش‌های بستر خواب می‌تواند به آلودگی پوست و ایجاد جوش‌ها منجر شود. بنابراین، توصیه می‌شود هر چند روز یکبار ملحفه‌ها را تعویض کرده و مرتباً آن‌ها را شستشو داده و در معرض نور خورشید خشک کرده و پیش از استفاده مجدد آن‌ها را اتو کنید.

چگونه از بروز جوش صورت و چانه پیشگیری کنیم؟

  • اصلاح موها و رفع جوش

بهتر است موهای صورت و سایر نواحی پوست بدن را همیشه اصلاح کنید تا جلوی بروز جوش را بگیرید. به علاوه حفظ بهداشت آن‌ها بسیار مهم است و نباید از آن غافل شوید.

  • دست نزدن به پوست صورت

از لمس صورتتان با دست و انگشتان خود پرهیز کنید؛ چرا که این عمل ممکن است منجر به انتقال باکتری‌ها و آلودگی به پوست شود که می‌تواند باعث بروز جوش در نواحی چانه، پیشانی و گونه شود.

  • شستوشوی صورت و جلوگیری از بروز جوش

جهت کنترل جوش‌های چانه و جلوگیری از آن‌ها در نواحی دیگر صورت، شستن صورت با صابون ملایم می‌تواند مفید باشد. این کار با کاهش سطح چربی پوست می‌تواند به کنترل جوش‌ها کمک کند. با انجام این کار دو بار یا بیشتر در طول روز، ممکن است بهبود قابل توجهی در وضعیت جوش‌های موجود و سلامتی پوست مشاهده نمایید.

سخن پایانی

بدون شک، رعایت سلامت پوست و زیبایی چهره از اهمیت بسیاری برخوردار است؛ چرا که این موارد نقش بسزایی در افزایش اعتماد به نفس افراد، به خصوص خانم‌ها و دختران دارند. از این رو، مشکلاتی مانند بروز مداوم جوش‌ها و آکنه‌های پوستی می‌توانند حس دلسردی و ناامیدی را در افراد به وجود آورند. به همین دلیل، افراد به دنبال راه‌حل‌های مختلف برای درمان و پیشگیری از این مشکلات می‌گردند. (فیلر دمور اولترا پلاس 1 سی سی اورجینال (اصل))

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *